Wie zijn wij?

Rick Cobussen ski service

Rick Cobussen (27)

  • Opperhoofdpresident
  • Wax koning
  • Doorwerth (NL)

Jos Cobussen (25)

  • Founding father
  • Online held
  • Montréal (CA)
Jos Cobussen ski service

Het is november 2011.

De dag verloopt zoals je het kan verwachten van een november dag, veel wind, grijze luchten, regen en vallende bladeren.

November is echt zo’n periode van het jaar waar je niks aan hebt. Geen kans meer op zomer weer, de winter is te ver weg en er zijn geen feestdagen of vakanties… De enige reden dat november bestaat is ervoor te zorgen dat je voldoende tijd hebt om na te denken over wat je gaat doen met je surprise voor begin december of waar je heen gaat met oud & nieuw…

Deze specifieke avond verschilde niet veel van dat… Het is een donkere grauwe avond als Jos en Rick Cobussen bij een warm knisperend haardvuur zitten. De regen klettert tegen de ramen en de wind is te horen door de schoorsteen. Het is een vredelievend moment in een duistere tijd. En zo, onder deze omstandigheden werd er een meesterplan gesmeed… Een geweldig plan! Een plan dat de wereld voorgoed zal veranderen!

________________________________________________________________________________

Ahum… mijn excuus, ik liet even mijn fantasie zijn gang gaan. Mijn naam is Rick Cobussen (27) en trotse eigenaar van Ski & Snowboard service – Cobussen.

Even terug naar het begin. Het is 2009 als mijn broer (Jos) en ik beiden ons middelbare school diploma hebben behaald en onze vader ons meeneemt op wintersport. Dit was voor ons beide de eerste keer skiën en konden niet wachten!

De bestemming was het Franse Saint Sorlin d’arves in het skigebied Les Sybelles. Het resultaat: Directe verslaving aan skiën!

Jos was net begonnen op het Cios in Arnhem en kon via deze opleiding zijn Anwärter halen. Zo kreeg Jos de mogelijkheid om les te geven in Oostenrijk en kwam hier ook in aanraking met het onderhouden van ski’s en boards.

Zo begon Jos in 2011 thuis bij onze ouder in de schuur, op een oude workmate zoals sommigen nog kunnen herinneren, te waxen en te slijpen.

Na drie jaar een heel seizoen niet in de bergen te hebben gezeten werd de drang te groot en gaf Jos het stokje over aan mij (Rick). Nu was het aan mij de taak om van Ski & Snowboard service – Cobussen iets moois te maken.

Destijds werkte ik fulltime in een fietsenwinkel in de buurt. Dit was heel goed te combineren met de ski service aangezien het beide seizoengebonden is. De ski service begon inmiddels aardig uit de hand te lopen waardoor ik steeds meer tijd heb moeten inleveren bij mijn werkgever.

In 2016 besloot ik dan ook om ontslag te nemen bij mijn toenmalige werkgever en volledig te storten op de ski service. Zo werden er machines aangeschaft en een grotere ruimte gehuurd. Zo was ik in staat om de nog altijd groeiende vraag bij te houden.

Naast de aanschaf van de machines zijn we nog altijd bij onze oude waardes gebleven. Handmatig onderhoud is en blijft (voorlopig) de beste kwaliteit leveren.

Anno 2018 onderhouden wij meer dan 1500 paar ski’s en boards per seizoen en willen dit graag gaan doorzetten!

< Terug
Neem direct contact op!
×
×

Winkelmand